Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo Soptíka 2023 - Kácov

17. 6. 2023

3. kolo Soptíka 2023 – Kácov

3 kolo letošního Soptíka hostil SDH Kácov. V sobotu 17.6 se za slunečného počasí sjela družstva mladých hasičů do Kácova. Jako první se z našeho sboru představilo družstvo přípravky. Družstvo zaběhlo první pokus v čase 33,04. Po prvním kole to stačilo na 4 místo. Pokus o zlepšení se nepovedl a čtvrté místo zůstalo i po ukončení druhých pokusů.

Družstvo dorostu jelo do Kácova s ambicemi obsadit stupně vítězů.

První útok zastavil časomíru na hodnotě 27,15.  V druhých pokusech se všechna družstva zlepšila. Náš tým stáhl výsledný čas na 23,99, což je letošní nejlepší čas. Skončit na stupních vítězů se povedlo a na krku se leskly stříbrné medaile.

V kategorii mladších žáků bylo cílem umístit se letos poprvé do desátého místa. Hned první pokus bys solidním základem pro splnění tohoto cíle. Čas 23,63 se dal i snížit. Druhý pokus byl nakonec hodně podobný, ale čas se zastavil na hodnotě 24,75. To stačilo na konečné pěkné sedmé místo.

Starší žáci chtěli navázat na druhé kolo z Vrdů a zaútočit znovu na stupně vítězů. První pokus ukázal, že to půjde. Časomíra se zastavila na čase 19,71. V druhém útoku se povedlo zastavit časomíru v letošním nejlepším čase, který má hodnotu 18,77. V celkovém pořadí to stačilo na krásné druhé místo.

Všechna naše družstva vylepšila své letošní nejlepší časy. Doufáme, že jim stoupající forma vydrží i do 4. Kola Soptíka, které se bude konat v Močovicích 9.9.

Před prázdninami nás čeká ještě v sobotu 24.6 soutěž v Lomečku, kde se představí naše družstva dětí i dospělých.

 

Náhledy fotografií ze složky 3. kolo Soptíka 2023 - Kácov