Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. kolo Soptíka 2022 - Žleby

23. 9. 2022

Soptík Žleby 2022 

                Závěrečné kolo letošního Soptíka hostili hasiči ze Žlebů. Předpověď počasí na tento den ukazovaal zimu a přeháňky. Bohužel se předpověď z větší části potvrdila. Na třetí víkend v září byla opravdu dost zima.

            Díky většímu počtu nemocných dětí jsme do Žlebů přijeli s jedním družstvem v každé kategorii. První se na start postavila přípravka. První pokus byl ukončen v čase 47,36. Druhý pokus se povedlo zastavit čas na hodnotě 35,39. To stačilo na šesté místo.

Přípravka skončila v celkovém hodnocení na 8 místě.

Dorost šel do tohoto závodu s jasným cílem. Vítězství by znamenalo i první místo v celkovém pořadí letošního Soptíka. Po prvních pokusech naši dorostenci vedli s časem 24,91. Bylo jasné, že pokud se soupeři nezlepší, máme vítězství v kapse. Na start druhého pokusu nastupovalo družstvo jako poslední a už bylo jisté, že jim vítězství nikdo nevezme. Jako třešnička na dortu bylo ještě vylepšení času na hodnotu 23,93. První místo v závěrečném kole a zároveň i první místo v Soptíku 2022. Bylo to pěkné loučení s touto kategorií hned pro 4 členy tohoto družstva. Tímto děkujeme za reprezentaci našeho sboru a doufáme, že v dospělé kategorii navážou na tyto super úspěchy.

V kategorii starších dětí se v prvním pokusu zastavil čas na hodnotě 29,47. Druhý pokus byl o poznání rychlejší, ale díky nespojené savici se strojem byl bohužel neplatný.

 Ve Žlebech to stačilo na 5.místo. Páté místo obsadilo toto družstvo i v celkovém hodnocení letošního Soptíka.

V mladší kategorii jsme museli dělat díky nemocem také nějaké změny. Po prvním útoku (26,79) bylo jasné, že je co zlepšovat. Druhý pokus byl o poznání lepší a čas 21,14 posunul toto družstvo na páté místo. I přesto, že to bylo letošní nejhorší umístění, stačilo to na celkové 3. místo v Soptíku 2022. Tomuto družstvu patří také gratulace a poděkování za reprezentaci našeho sboru. Béčko se účastnilo pouze 3 závodů a v celkovém hodnocení obsadilo patnácté místo.

Máme za sebou Soptíka 2022 a v celkovém hodnocení obsadila naše družstva

 2x stupně vítězů a to je velmi pěkný výsledek. Nyní nás čeká příprava na podzimní štafety.

 

Náhledy fotografií ze složky 5. kolo Soptíka 2022 Žleby