Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětská soutěž ve Žlebech 2020

7. 9. 2020

Dětská soutěž – Žleby 2020

V sobotu 5.9 se sjela družstva dětí a dorostu na soutěž v požárním útoku do Žlebů. Pro naše děti to byla první soutěž v této disciplíně téměř po roce.

Nejprve se předvedl dorost. První pokus skončil v čase 25.89 a to dávalo velkou šanci na pěkné umístění. V druhém se už tak dobře nedařilo ,ale konečné čtvrté místo je po tak dlouhé pauze super umístění.

V kategorii přípravky se naše družstvo potýkalo s velkou změnou. Na soutěž nejelo několik dětí, které v loňské sezoně v kategorii přípravky patřily k tahounům družstva. V prvním rozběhu jsme díky přešlapu na nástřikové čáře neměli započítaný žádný čas.  V druhém pokusu se povedlo zaběhnout čas 35,50 a to stačilo na osmou příčku.

V kategorii starších dětí musela nastoupit část družstva mladších a bylo to taky hodně znát. První pokus se povedl v čase 24,57, když se v druhém nepovedlo tento čas zlepšit, stačilo to na devátou příčku.

Družstvo mladších dětí zaběhlo první pokus za 29,41. V druhém pokuse se povedlo stáhnout čas na hodnotu 25,21 a tím i posun na osmou příčku.

Ve Žlebech si družstva přípravky a mladších vyzkoušela požární útok se džberovou stříkačkou. Tuto disciplínu jsme nikdy neběželi a ani neviděli. Před startem museli vedoucí nejprve odkoukat pravidla a následně dětem vysvětlit, co je čeká. Obě družstva si s tím poradila pěkně a tato disciplína se povedla lépe, než klasický požární útok.

Přípravka šesté a mladší čtvrté místo.

Další závody nás čekají hned následující neděli a doufáme, že domácí prostředí pomůže k lepšímu umístěním.

 

Náhledy fotografií ze složky Žleby 2020