Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajská soutěž 2024 - Mladá Boleslav

21. 6. 2024

KRAJSKÁ SOUTĚŽ 2024

Po dlouhých sedmnácti letech se podařilo našemu družstvu mužů postoupit na krajské kolo v požárním sportu.  Naše poslední účast byla v roce 2007 v Nymburce. Letošní krajské kolo se konalo v Mladé Boleslavi 15. a 16.6.2024. Naše družstvo odjelo na tuto soutěž v následujícím složení: Daniel Novák, Pavel Pikhart, Marek Truhlář, Jakub Gross, Petr Vlček, Jakub Vyhnánek, Daniel Staněk, Stanislav Novotný, Daněk Lukáš a Tadeáš Jeřábek. Jediný účastník krajské soutěže z roku 2007 jel vedoucí a trenér Tomáš Moravec.

Soutěž začala disciplínou běh 100m s překážkami. Hned při svém prvním rozběhu se při překonávání 2m vysoké bariéry zranil Stanislav Novotný. Byl převezen do mladoboleslavské nemocnice s podezřením na zlomeninu pánve. To zamávalo s náladou v družstvu. Výsledný součet nejlepších šesti pokusů byl 128,21 a to stačilo na osmou příčku v této disciplíně.

Odpoledne se družstva postavila na start štafet. Díky zranění Standy, došlo k několika změnám na postech v obou štafetách (taková škatulata hejbejte se). První zajišťovací pokus skončil v čase 72,53. Druhý pokus byl krásně rozběhnutý, ale na poslední předávce došlo k zaváhání a časomíra se při doběhu zastavila na hodnotě 71,08. To nás posunulo v pořadí této disciplína na desátou pozici. Před odjezdem ze stadionu přišla z nemocnice dobrá zpráva. Všechna vyšetření dopadla dobře a Standa má „jen“ hodně potlučený bok a pánev.

 V neděli čekala všechna družstva královská disciplína, požární útoky. Díky tomu, že se jde na jednotnou požární stříkačku FOX III., nikdo z nás moc netušil, jaké časy se budou běhat. Náš první pokus, i přes některé drobné chyby, zastavil časomíru na hodnotě 29,99. Po prvních pokusech to byl druhý nejrychlejší čas. V druhém pokuse bylo jasné, že pokud nepůjde družstvo naplno i za cenu rizika, není šance na zlepšení. Pokus byl pěkně rozběhlý, ale rozpojení béčka od stroje, zhatilo šance na zlepšení.  V druhých pokusech se před náš čas dostaly ještě dvě družstva a nás to odsunulo na nepopulární bramborovou medaili. V průběhu požárních útoků přijel na stadion i Standa, kterého propustili z nemocnice do domácího léčení.

Po sečtení všech časů a umístění v jednotlivých disciplínách, obsadilo naše družstvo v konečném pořadí pěkné sedmé místo.

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky Krajská soutěž 2024 - Mladá Boleslav