Jdi na obsah Jdi na menu
 


krajská soutěž HZS a SDH - Nymburk

22. 6. 2009

Krajská soutěž HZS a SDH

 

20. – 21.6 2009 Nymburk

 

Tento víkend se Nymburk stal městem hasičů. Uskutečnila se tam krajská soutěž družstev HZS a SDH v požárním sportu. Náš okres reprezentovala v jednotlivých kategoriích tato družstva:

HZS – výběr okresu Kutná Hora

Muži – Uhlířské Janovice

Ženy – Krchleby

Zastoupení jsme měli i v řadách rozhodčích: Tomáš Valenta, Petr Málek a Tomáš Moravec

 

Soutěž HZS začala již ve středu- soutěží ve výstupu na cvičnou věž. Tuto soutěž naše družstvo vyhrálo. V sobotu soutěž pokračovala disciplínou 100m s překážkami, kde se umístilo na 3. místě. Třetí v pořadí následovala štafeta 4x100m. Tam po zaváhání v prvním pokusu, který byl neplatný, zaběhli kluci čas 64,83, což jim vyneslo 4. příčku. V neděli se šla královská disciplína požární útok, v níž s časem 23,91 nenašli přemožitele a ukázali nejrychlejší útok dne. V celkovém pořadí se součtem 9. bodů obsadili pěkné 2. místo.

 

Soutěž SDH začala v sobotu „stovkama“ a v ní se  holky z Krchleb i kluci z Uhlířských Janovic umístili na 3. místě. Odpoledne si ještě odběhli štafety a ty se povedli takto: Krchleby s časem 67,63 – 3. místo a Uhlířské Janovice 65,32 –    5. místo. V neděli ráno mohla obě družstva teoreticky pomýšlet na postup. Vše rozhodly útoky. Nejprve ukázaly své umění holky z Krchleb a čas 25,33 jejich naději ještě zvýšil. Po pokaženém pokusu družstva Petrovic mohla propuknout zasloužená radost a úleva v celém družstvu i početném táboře fanoušků. Postup z druhého místa je v kapse. A po dokončení všech pokusů družstev žen, bylo jasné i to, že útoky vyhrály. Kluci z Janovic dokončili útok také v pěkném čase ( 26,95). Tento čas byl     3. nejlepší, ale zázrak se nekonal. V celkovém pořadí je posunul na konečné 3. místo.

 

Z vystoupení družstev našeho okresu, bylo vidět, že požární sport, je u nás na vysoké úrovni. A nezbývá, než doufat, že si tuto úroveň udrží, nebo ještě malinko zvedne.

 

Z ligových družstev, se na této soutěži ještě ukázali kluci (5. místo) a holky (6. místo) ze Zibohlav. (běhá za ně Šárka Vlachová z Močovic )

 

 

Náhledy fotografií ze složky kraj HZS a SDH - Nymburk