Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proudnice a Soptík - Močovice 2024

13. 9. 2024

PROUDNICE A SOPTÍK – MOČOVICE 2024

 

V Močovicích se 7.září uskutečnila tradiční soutěž o „MOČOVSKOU PROUDNICI“ a zároveň předposlední kolo dětské soutěže Soptík.

Celý soutěžní den začal brzy ráno. Na startovní čáru se jako první postavilo družstvo mužů, ve složení: koš- Pavla Moravcová, spoj savic- Pavel Pikhart, stroj- Marek Truhlář, béčka- Aleš Farkač, rozdělovač- Petr Vlček, pravý proud- Daniel Staněk a levý proud- Jakub Vyhnánek. Muži, i přes nečekané změny v týmu, vybojovali s časem 25,24 krásné 2.místo a postup na krajský pohár starosty.

Na základnu se dostavil také tým žen, ve složení: koš- Pavla Moravcová, spoj savic- Gabriela Šulcová, stroj- Veronika Moravcová, béčka- Sára Kafková, rozdělovač- Barbora Langrová, pravý proud- Jitka Sobotková a levý proud- Václava Langrová. Jejich výsledný čas byl 31,75 a stačil tak na bramborovou 4.příčku.

 

Odpoledne bylo věnováno Soptíku. Naše družstva bojovala na domácí půdě, jak jen to šlo. Všechny děti chtěly ukázat, co v nich je a co všechno se zvládly za celou sezónu naučit.

Dorostu chyběl kousek na bronzovou příčku. Bohužel, stejně jako ženy, skončili na nepopulárním 4. místě s časem 24,97.

Starším žákům se podařilo zastavit výsledný čas na 17,90! Jejich radost při pohledu na časomíru byla opravdu upřímná! Odnesli si pěkné 3.místo.

V kategorii mladších žáků jsme měli hned 2 družstva.  Áčko s časem 21,11 skončilo na 4.místě. Čtvrtá pozice nám v tento den byla asi bohužel souzená. Béčko dodělalo požární útok v čase 27,81 a skočilo tak na 17.místě

Nejhezčím překvapením dne, byl výkon našich nejmenších. Přípravka zvládla pokus v čase 24,15 a skončila na nádherném 1.místě! Zaslouženě vybojovaná zlatá medaile!

Bylo vidět, že domácí hřiště našim družstvům svědčí. Mimo mladšího Béčka si všechna naše družstva zlepšila letošní nejlepší časy.  Příští sobotu nás čeká závěrečné kolo letošního Soptíka v Záboří nad Labem.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Proudnice a Soptík - Močovice 2024