Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shromáždění delegátů Sborů dobrovolných hasičů okresu Kutná Hora

20. 3. 2010

Shromáždění delegátů Sborů dobrovolných hasičů okresu Kutná Hora

 

       V sobotu 20.3.2010 se od 10.00 hodin sešli delegáti Sborů našeho okresu na svém výročním shromáždění. Místem tohoto setkání byly prostory hasičské zbrojnice SDH Uhlířské Janovice. Celkem se sjelo 51 delegátů z celkového počtu 97 sborů, což je 52,6 %. Na shromáždění dorazili také hosté : např. Ing. Pokorný, Bc. Voseček (oba HZS Kutná Hora),  Bydžovský KSH ČMS, p. Dynybyl HZS Kolín, p. Vosyka a pí. Mašínová HVP a.s., pí. Kolářová Liga proti rakovině a několik Zasloužilých hasičů našeho okresu.

       Shromáždění zahájil předsedající pan Alexandr Vávra a po přivítání všech přítomných předal slovo hostům: pí. Janě Kolářové z Ligy proti rakovině, která vysvětlila podstatu sbírky, kterou tato organizace každoročně pořádá. www.denprotirakovine.cz . Mě osobně překvapilo, že v loňském roce sbírky zúčastnilo, jen 22 SDH (mezi nimi i SDH Močovice) z celé republiky. Poté vystoupil pan Antonín Vosyka z HVP a. s., který seznámil delegáty s činností Hasičské pojišťovny a s možností rozvíjení další spolupráce.

       V dalším bodě programu přednesl starosta OSH pan Jaroslav Dušek zprávu o činnosti našeho Okresního sdružení za uplynulých 5 let. V této zprávě zhodnotil úspěchy i neúspěchy v daném období. Všichni byli určitě spokojeni, protože práce Okresního sdružení v daném období byla za posledních několik let znatelně zlepšena a práce, která se udělala je na první pohled vidět. Na jeho zprávu navázal Ing. Aleš Karda se zprávou ORM za stejné období. A aby těch zpráv nebylo málo, následovala ještě zpráva okresní kontrolní a revizní rady.

       Následovalo představení kandidátů na starostu, členy výkonného výboru OSH, předsedu a členy okresních rad a kandidátů do vyšších orgánů.

       Po zprávě mandátové komise následovala volba, kde byli zvoleni do následujících funkcí tito kandidáti: starosta OSH - Jaroslav Dušek, náměstci – Tomáš Moravec a Alexandr Vávra, členové výkonného výboru Petr Málek, Lukáš Zíma, Bc. Zdeněk Voseček, Jan Lahoda, Břetislav Syrovátka, Tomáš Valenta (vedoucí ORM), Jan Barták (vedoucí Rady preventistů) a Dis. David Veselý (vedoucí Rady velitelů). Dále byl ve funkci vedoucí Revizní komise potvrzen Jaroslav Rosický. Delegáti, kteří budou zastupovat náš okres na IV. celostátním sjezdu SH ČMS: Jaroslav Dušek, Tomáš Moravec, Alexandr Vávra a náhradník Jan Barták. Do vyšších orgánů SH ČMS byli navrženi na post: Vedoucí KORM – Ing. Aleš Karda, Starosta KSH ČMS – Josef Páv, Náměstek SH ČMS – Monika Homolková Němečková, a Ústřední ORM – Dana Vilímková.

       Po dobrém obědě, předal staronový starosta poděkování OSH  vybraným hasičům, za jejich dlouhodobou práci. Toto ocenění převzali: Ing. Jiří Pokorný, Bc. Zdeněk Voseček, Mojmír Šourek a Jaroslav Urban.

       Následovalo seznámení delegátů s plánem činnosti OSH na příští pětileté období, ve kterém se starosta OSH zaměřil na podporu činnosti všech složek SDH a jejich činnosti od sportu, prevence až po „mokrou hasiččinu“.

       V následné diskusi vystoupili se svými příspěvky někteří delegáti a hosté (např. p. Krakovský, p. Bydžovský, p. Pokorný, p. Veselý atd.) Po ukončení diskuse a závěrečném proslovu Jaroslava Duška následovala už jen cesta domů.

 

Za SDH Močovice gratuluji všem zvoleným zástupcům našeho Okresního sdružení a doufám, že jejich dosavadní nasazení a píle jim vydrží.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář