Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík - Horka II.

13. 6. 2012

 

Druhé kolo Soptila
 
Druhé kolo Soptila nás zavedlo v neděli 10.6. až do Horky II. Místní areál, se nachází v těsné blízkosti řeky Sázavy a v okolí je nádherná příroda. Předpověď počasí hlásila, na celou neděli déšť a my jsme jen doufali, že se předpověď nevyplní. Na tuto soutěž od nás přijela tři družstva (v každé kategorii jedno). Celkem jelo osmnáct závodníků a závodnic od 3 do 14 let .
Jako první se na plato připravila naše přípravka a hned prvním pokusem ukázala, že už něco umí. Je pravda, že v přípravce nejde ani tak o čas, jako o ukázku dovednosti těch malých capartů. Čas z prvního  pokusu 50,49s se v druhém kole podařilo stáhnout na 42,87s  . Tento výsledek nám zajistil vítězství v nejmenší kategorii a tu radost, kterou měli všichni členové družstva z medailí, nemusím asi nikomu popisovat.
Po skončení pokusů přípravek se předvedla družstva mladších. Před začátkem této kategorie začalo pršet a ve slabší, nebo silnější formě vydrželo toto počasí až do konce soutěže. Naše družstvo, které bylo doplněné některými dětmi, které patří věkem ještě do přípravky šlo na start jako desáté. Při prvním pokusu nastal problém s připojením béčka na stroj, ale po pomoci Elišky od rozdělovače, děti vše zdárně dokončily. Čas 70,82s znamenal, že ke druhému pokusu musíme nastoupit, i v docela silném dešti. Čas druhého pokusu 36,48s  ukázal, že i naše mladší družstvo umí pěkné útoky.
Na závěr se předvedla i družstva starších. Naše starší děti se předvedly úplně poprvé a při své premiéře si také nepočínaly špatně. Časy 30,87s a 33,46s  jsou pěkné. Díky velmi silné konkurenci, má naše starší družstvo velkou motivaci na další tréninky a postupné zlepšování.
Celá soutěž se díky dobré přípravě ze strany pořadatelů a také díky společné stříkačce (SDH Církvice) vydařila a i přes nepříznivé počasí si jí všichni pěkně užili. Jen doufám, že do Kácova nám pořadatelé připraví lepší počasí .
 
 
 

Náhledy fotografií ze složky Soptík - Horka II.