Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík - Močovice

26. 9. 2012

 

Soptík v Močovicích

 

V neděli 23.9. se do Močovic na fotbalové hřiště sjela hasičská družstva dětí na páté kolo Soptíka 2012. V Močovicích se dětská soutěž konala poprvé v novodobé historii. Pořádání této soutěže se SDH Močovice zhostil po odřeknutí pořadatelství sborem z Malešova. Na toto kolo se sjelo celkem 18. družstev. A počasí nám navzdory některým předpovědím vyšlo pěkně.

         První se na start postavila přípravka z Močovic a hned úvodní pokus naznačil, že boj o celkové vítězství bude napínavý až do posledního pokusu. Čas 39,76s byl zlepšením našeho doposud nejlepšího času (42,87s). V druhém pokusu se děti před domácím publikem dokázaly ještě zlepšit a čas 37,56s  byl nakonec i časem vítězným. Toto vítězství nám zajistilo i celkové prvenství v letošním ročníku Soptíka v kategorii přípravka.

         V kategorii mladších žáků, jsme šli na start jako šestý a pokus jsme ukončili v čase 22,08s  To nás po prvních pokusech drželo na druhém místě. Jen škoda, že nám podle představ nevyšel i druhý pokus a čas 26,09s nás tím pádem nikam dopředu neposunul. V druhém kole se před nás dostalo ještě družstvo Uhlířské Janovice, které v letošním ročníku nenašlo ani jednou přemožitele. My jsme skončili na pěkném 3. místě a v celkovém hodnocení jsme obsadili v letošním Soptíku krásné 4. místo.

         Kategorii starších žáků zahajovalo naše družstvo. Tím, že šli starší žáci na start jako první nemohli nijak taktizovat a šli do toho opravdu na plno. Časomíra se zastavila na čase 19,40s a vypukla obrovská radost a euforie. To vše bylo ale záhy zmrazeno verdiktem rozhodčí u nástřikové čáry. Verdikt zněl jasně: přešlap. Velkou radost vystřídalo velké zklamání. Před druhým pokusem nebylo ani moc potřeba všechny členy družstva hecovat, aby ještě jednou předvedli stejný útok jako v prvním pokusu. Ale i přes to proběhla sázka mezi vedoucím a družstvem (podobná sázka na dosažený čas v požárním útoku mě stál sud piva i po letošní Močovické Proudnici). Tentokrát šlo o nákup elastáků pro družstvo za čas pod 20s. Časomíra se zastavila na 18,85s  a zklamání znovu vystřídala obrovská radost kterou tentokrát posvětil i rozhodčí verdiktem: pokus platný. Náš dosavadní nejlepší čas byl 22,60s, což je zlepšení o téměř 4 sekundy. Tento pokus nám v tomto kole stačil na 3. místo (druhé Církvice mají čas 18,72s což je rozdíl 0,13s) V celkovém pořadí jsme se posunuli na 4. místo. Jen škoda, že  starší žáci neběželi i první kolo a tím přišli o šanci na stupně vítězů v celkovém hodnocení.

         Pokud se ohlédnu za letošním ročníkem Soptíka, musím uznat, že je vidět veliký pokrok a naše práce s dětmi  se zatím daří. Jen připomínám, že kroužek byl založen v září 2011 a hned v prvním roce máme tyto výsledky: na 1. místě  přípravka a na 4. místě mladší i starší děti, což je opravdu velký úspěch. Jen doufám, že to bude děti bavit i nadále a příští ročník máme co obhajovat a zlepšovat.

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky Soptík - Močovice

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář